هر آنچه که باید درباره هوش هیجانی بدانید
هوش هیجانی مهارتی مهم برای ایجاد روابط صحیح در زندگی است. زمانی که بتوانید به روشی سالم از احساسات خودآگاه شوید و آنها را ابراز کنید ، شانس بیشتری برای موفقیت دارید.
در این مقاله با تعریف هوش هیجانی و نکاتی برای ارتقای آن آشناخواهید شد .
هوش هیجانی شامل توانایی درک احساسات اطرافیان و ارائه بازخورد حمایتی و تشویقی است.
هوش هیجانی (EI) که به آن ضریب هیجانی (EQ) هم گفته می شود، توانایی شناسایی و مدیریت احساسات وبروز آن به روشهایی است که برای اطرافیان مودبانه و مفید باشد.
- همدلی و همراهی با دیگران : اینکه نیازهای اطرافیان را درک کنید باعث موفقیتتان در تعامل های اجتماعی میشود.
- خودشناسی : افرادی که به خود شناسی رسیده اندمیتوانند هم احساسات خود را شناسایی کرده و هم آن را مدیریت کنند.
- توانایی مدیریت واکنشهای احساسی : شامل مدیریت خود، مدیریت زمان، توانایی حل مسئله و مقاومت در برابر استرس میشود.
با خودشناسی بیشتر میتوانید از احساسات و واکنشهای هیجانی که به اطرافیان نشان میدهید با خبر باشید، بدین گونه می دانید کی دچار استرس یا خشم میشوید، و میتوانید این احساسات را بهگونهای تنظیم کنید که نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
علاوه بر کلام مردم باید به واکنش های غیر کلامی مثبت یا منفی آن ها نیز توجه کنید زمان گذاشتن و گوش دادن به دیگران نشانه احترام به آنها و زمینه ای برای ایجاد روابط سالم است.
باید احساسات دیگران را درک کنید و طوری رفتار کنید که گویا خودتان نیز آن شرایط را تجربه کردید این موضوع نشانه ی احترام است و برای مردم آرامش از سمت شما بوجود می آورد .
هوش هیجانی با خودشناسی آغاز میشود، بعد از آن باید ببینید دیگران چه نظری نسبت به شما دارند. اگر رفتار خودتان را بر اساس برداشتی که دیگران از شما دارند تنظیم کنید، هوش هیجانی شما تقویت می شود.
افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، قدرت یک پیام محبت آمیز یا یک تشویق دلگرم کننده را می دانند . زمانی که بتوانید در یک لحظه استرس آور مثبت بمانید، میتوانید اطرافیان خود را نیز آرام و دلگرم کنید.
اگر شنوندگان خوبی باشید و دیگران را درک کنید افراد بیشتر می توانند به شما نزدیک شوند و این نشان دهنده ی هوش هیجانی بالا است.