آموزش نصب وردپرس روی هاست

آموزش نصب وردپرس روی هاست
برای راه اندازی سایت، راه های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین و ساده ترین آن ها استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. با استفاده از وردپرس می توانید هر سایتی را راه اندازی کنید و به بهترین شکل ممکن آن را مدیریت کنید. اگر قصد راه اندازی سایت با وردپرس را دارید، ابتدا باید یاد بگیرید که چگونه آن را نصب کنید. سامانه مدیریت محتوا وردپرس روی سرویس های میزبانی مختلفی قابل نصب است که در این مقاله می خواهیم به بررسی راه های نصب وردپرس بر روی سرویس های میزبانیوب بپردازیم. پس اگر قصد یادگیری آموزش نصب وردپرس را دارید، در این مقاله آموزش ایساتیس همراه ما باشید.
آموزش نصب وردپرس
وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا است که با استفاده از آن می توانید هر سایتی را نصب کنید. سامانه مدیریت محتوا وردپرس بر پایه php طراحی شده است و برای ذخیره اطلاعات از بانک اطلاعات mysql استفاده می کند. در حال حاضر بسیاری از سایت هایی در سراسر دنیا راه اندازی می شود، از سایت ساز وردپرس استفاده می کند. اگر قصد نصب وردپرس بر روی هاست را داشته باشید، به راحتی این کار امکان پذیر است و در چند دقیقه می توانید سایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید.
همچنین گاهی اوقات طراحان سایت، نسخه اولیه سامانه مدیریت محتوا وردپرس را بر روی کامپیوتر خود راه اندازی می کنند و پس از آن که سایت آن ها تکمیل شد، آن را به هاست منتقل می کنند. بنابراین شما می توانید سایت وردپرسی خود را بر روی کامپیوتر شخصی خود نصب کنید و پس از آن که تکمیل شد، آن را به هاست خود منتقل کنید. البته باید توجه داشته باشید که اگر سایت وردپرسی شما بر روی کامپیوتر نصب شد، تنها خودتان به آن دسترسی دارید. دلیل آن هم این است که این سایت بر روی فضای آنلاین (اینترنت) قرار نگرفته و کاربران دیگر نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند.
برای نصب وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟
اگر قصد راه اندازی سایت با سامانه مدیریت محتوا وردپرس را دارید، ابتدا باید ببینید که قرار است آن را به صورت رسمی روی هاست راه اندازی کنید یا خیر! این مسئله به این مورد بستگی دارد که بخواهید سایت خود را در دسترس همه قرار دهید یا قرار است ابتدا نسخه اولیه را تنها خودتان ببینید. اگر قرار است تنها خودتان ببینید و سپس در دسترس کاربران دیگر قرار دهید، بهتر است ابتدا آن را روی لوکال هاست نصب کنید و پس از تکمیل شدن به هاست منتقل کنید. برای نصب وردپرس به موارد زیر احتیاج خواهید داشت:
- خرید هاست
اگر قرار است سایت شما از همان ابتدا در دسترس تمام کاربران قرار بگیرد، نیاز به یک فضای میزبانی دارید تا فایل ها و اطلاعات سایت خود را روی آن نگه داری کنید. در این صورت، نیاز به خرید هاست دارید تا بتوانید سایت ساز وردپرس خود را روی آن نصب کنید و اطلاعات سایت خود را وارد کنید. هاست انواع مختلفی دارد که می توانید بر اساس نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. برای شروع کار، هاست اشتراکی که هزینه کمی دارد انتخاب مناسبی است. همچنین اگر اطلاعات زیادی ندارید، بهتر است از فضای کم برای نصب سایت استفاده کنید تا در هزینه های شما صرفه جویی شود. پیشنهاد می کنیم حداقل 1 گیگ هاست اشتراکی تهیه کنید و باید دقت داشته باشید که هاست شما مجهز به بانک اطلاعاتی mySQL باشد.
- دامنه
همه ما برای آن که بتوانیم به یک سایت دسترسی داشته باشیم، یک دامنه را در مرورگر خود باز می کنیم. در واقع دامنه، همان آدرس سایت است که با استفاده از آن می توانیم وارد سایت موردنظر شویم. دامنه هم انواع مختلفی دارد که هر یک از آن ها کاربرد و البته قیمت خاص خود را دارند. البته از هر پسوند دامنهای می توانید برای راه اندازی سایت خود استفاده کنید اما پیشنهاد می کنیم متناسب با موضوع سایت خود انتخاب کنید. به عنوان مثال دامنه IR برای سایت های ایرانی است اما شما می توانید از دامنه های بین المللی نظیر COM برای سایت خود استفاده کنید.
- نرمافزار وردپرس
پس از آن که هاست و دامنه خود را انتخاب و خریداری کردید، زمان نصب سایت ساز وردپرس می رسد. وردپرس نسخه فارسی هم دارد که اگر سایت شما ایرانی است، باید از نسخه فارسی آن استفاده کنید. برای دسترسی به نرم افزار تحت وب وردپرس، کافی است وارد سایت WP-Persian.com شوید و نسخه آخر آن را دانلود کنید. این نرم افزار برای نصب وردپرس که در ادامه آن را آموزش می دهیم، لازم است. همچنین برخی از سرویس های میزبانی، امکان نصب وردپرس از طریق هاست را در اختیار شما قرار می دهند اما نسخه آن انگلیسی است.
- نصب لوکال هاست روی کامپیوتر
اگر قصد دارید سایت وردپرسی خود را بر روی کامپیوتر نصب کنید، به هاست و دامنه احتیاج نخواهید داشت! تنها چیزی که نیاز دارید، یک نرم افزار لوکال هاست است که با بتوانید سایت وردپرسی خود را بر روی آن نصب کنید. نرم افزارهای لوکال هاست مختلفی وجود دارند که از بهترین آن ها می توان به Xampp و Wamp اشاره کرد. در این مقاله با استفاده از Xampp سایت ساز وردپرس را روی لوکال هاست نصب می کنیم تا بتوانید یک سایت شخصی بر روی کامپیوتر خود داشته باشید.
این ۴ مورد، از پیش نیازهای ضروری برای نصب وردپرس هستند! البته در بحث مدیریت سایت شما به موارد دیگری هم احتیاج دارید اما برای شروع این موارد کافی خواهند بود. به عنوان مثال در ادامه مدیریت سایت، باید از افزونه های مختلفی وردپرسی برای ایجاد امکانات جدید روی سایت خود استفاده کنید اما این موارد در ابتدای راه و برای نصب سایت وردپرسی ضروری نیستند.
آموزش نصب وردپرس روی سیپنل
اگر قصد نصب وردپرس روی هاست سی پنل را دارید، ابتدا باید یک سرویس میزبانی یا هاست سی پنل تهیه کنید. در بسیاری از هاستینگ های در دسترس، هاست سی پنل ارائه می شود که می توانید خریداری کنید. پس از خرید هاست سی پنل، زمان آن می رسد که سامانه مدیریت محتوا وردپرس را روی آن نصب کنید. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:
- مرحله اول) وارد هاست سی پنل شوید
اولین مرحله برای نصب وردپرس روی هاست، این است که وارد هاست خود شوید. برای این کار اگر به نام کاربری و پسورد سی پنل دسترسی ندارید، می توانید وارد ناحیه کاربری هاستینگ موردنظر شوید. سپس از طریق بخش سرویس های خریداری شده، وارد بخش هاست موردنظر شوید. در این بخش گزینه ای به نام ورود به Cpanel وجود دارد که با کلیک بر روی آن، بدون نیاز به نام کاربری و پسورد می توانید وارد هاست خود شوید. البته اگر نام کاربری و پسورد خود را که معمولاً برای شما ایمیل می شود را دارید، کافی است در آخر دامنه خود پورت 2082 یا 2083 را پس از دو نقطه وارد کنید.
- مرحله دوم) یک دیتابیس ایجاد کنید
در سایت های وردپرسی اطلاعاتی وجود دارد که بر روی بانک اطلاعاتی یا همان دیتابیس ذخیره می شوند! در این مرحله باید یک دیتابیس برای راه اندازی سایت وردپرسی خود ایجاد کنید. برای این کار کافی است از طریق سی پنل، وارد بخش MySQL Database Wizard شوید:
پس از ورود به این بخش، باید اطلاعات دیتابیس رو وارد کنید:
بخش Username: در این بخش باید یک نام کاربری برای دیتابیس خود انتخاب کنید.
بخش Password: در این بخش باید یک پسورد برای دیتابیس خود انتخاب کنید.
بخش Password Again: در این بخش باید پسورد را دوباره وارد کنید.
بخش Strength: این قسمت نشاندهنده میزان قوی و ایمن بودن پسورد شما است.
گزینه Password Generator: اگر می خواهید یک پسورد قوی توسط سی پنل برای شما ایجاد شود، این گزینه را بزنید. البته یادتان باشد که پسورد را حتماً در جایی ذخیره کنید تا هنگام ورود به سامانه مدیریت محتوا وردپرس از آن استفاده کنید.
با کلیک بر روی Create User به راحتی می توانید دیتابیس خود را ایجاد کرده و وارد مرحله بعد شوید:
در مرحله پایانی، می توانید مشخص کنید که دیتابیس شما چه ویژگی هایی داشته باشد! برای نصب وردپرس کافی است بر روی All Privileges کلیک کنید تا تمام ویژگی ها فعال شوند.
دیتابیس شما ایجاد شده است و اکنون زمان آن است که وارد مرحله بعد شوید.
- مرحله سوم) وردپرس را در فایل منیجر آپلود کنید
در این مرحله باید سایت ساز وردپرس را که دانلود کرده اید، در هاست خود آپلود کنید. در سی پنل کافی است از طریق بخش اصلی هاست وارد قسمت File Manager شوید:
پس از ورود به این بخش، کافی است وارد پوشه Public_html شوید و از طریق قابلیت Upload فایل خود را آپلود کنید:
در نهایت کافی است روی فایل فشرده سامانه مدیریت محتوا وردپرس کلیک راست کرده و روی Extract کلیک کنید. در این مرحله، همه محتوای داخل پوشه WordPress است که کافی است محتویات آن را به بخش اصلی هاست منقل کنید.
- مرحله چهارم) وردپرس را نصب کنید
در این مرحله زمان نصب وردپرس فرارسیده است! کافی است آدرس سایت خود را باز کنید تا نصب کننده سامانه مدیریت محتوا وردپرس ظاهر شود. در این بخش، با صفحهای مانند صفحه زیر روبرو میشوید:
چقدر این پست برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
دیدگاهتان را بنویسید