بدون افزایش ترافیک سایت، فروش خود را افزایش دهید

بدون افزایش ترافیک سایت، فروش خود را افزایش دهید
در ادامه این مقاله همراه ما باشید و نظر خود را با ما درمیان بگذارید. فیلم آموزش این مقاله در دست تدوین میباشد لذا به محض انتشار، در همین صفحه قرار میگیرد و از طریق اینستاگرام یا کانال تلگرام اطلاع رسانی میشود.
نرخ تبدیل چیست؟
ابتدا فرض کنید که ما یک سایت داریم که در آن فروش خدماتی خاص، انتشار مقاله و فایل و ویدئویی آموزشی و غیره را ارائه میدهیم و در آمار روزانهمان مثلاً ۱۰۰ نفر به صفحه سایتمان وارد میشوند؛ حال اگر از بین این تعداد، ۳ نفر اقدام به انتخاب خرید کالا یا خدمات، دانلود مقالات و فایلها یا واردکردن ایمیلشان در صفحات فرود یا Landing Page هایی از سایتمان کنند، نرخ تبدیل سایتمان ۳ درصد میشود. «نرخ تبدیل» یا «Conversion Rate»به زبان ساده، یک درصد است که نشانگر این است که چند نفر از بازدیدکنندگان یک سایت اقدام یا عمل دلخواه و ارزشمند مدیر سایت را انجام میدهند.
سؤال بسیار حیاتی و چالشبرانگیز بسیاری از کسانی که وبسایتهای جدیدی را راه میاندازند این است که چرا در این تبدیل بهاندازه انتظار موفق نیستند؟
یعنی افراد بسیار اندکی از سایتشان خرید میکنند، درصد بسیار اندکی از بازدیدکنندگان ایمیلشان را در اختیار سایت قرار میدهند یا حتی روی دکمههای موردنظر مثل دکمههای دانلود کلیک میکنند.
راهحل این مشکل بدین شکل است که بهجای اینکه در دفترمان تمام تصمیمات مهم را درباره سایت و نحوه فروشمان بگیریم و برایمان اهمیت نداشته باشد که بازدیدکنندگانمان چه نظری دارند، بهتر است که خودمان را بهجای بازدیدکنندگان فرض کنیم و مانند آنان فکر کنیم و تصمیم بگیریم .
حتی اگر استارتاپ ما بهصورت تیمی باشد و حداکثر چند نفر درباره فعالیتهای کاریمان اظهارنظر کنند، ما احتمالاً در برابر هزاران هزار نفر بازدیدکننده هستیم که شاید به شکل دیگری فکر میکنند، تصمیمات متفاوتی میگیرند زیرا علاقهمندیهای متفاوتی دارند و به نکات ریز بیشتری بهصورت ناخودآگاه توجه میکنند. همین موضوع اهمیت دیجیتال مارکتینگ، تبلیغنویسی، اصول ارسال ایمیل و… را در این دوره پیشرفتهای سریع فروش و بیزینسهای آنلاین نشان میدهد.
اما بااینوجود، باز هم ممکن است که کموکاستیهایی وجود داشته باشد و مابعد از فراگیری این مهارتها و اصول و پیادهسازی آنها باید مدام در حال آزمایش یا تست باشیم، یعنی بادقت بسنجیم و ببینیم بازدیدکنندگانمان به چه گزینههایی واکنش بهتری نشان میدهند. بدین منظور میتوان از آزمایشهایی مثل آزمون دوبخشی استفاده کرد.
آزمون دوبخشی
در آزمون دوبخشی که با عنوان Split Test هم شناخته میشود، از یک صفحه موردنظر در سایتمان دو نسخه متفاوت و جداگانه تهیه میکنیم که تفاوتهایی بسیار کم باهم مثل رنگ دکمهها، عکس محصولات یا تیتر نویسیهایمان داشته باشند و در ادامه کاری میکنیم که بازدیدکنندگان در زمانهای خاصی نسخه ابتدایی و گاهی نسخه ثانویه را ببینند و سپس با استفاده از ابزارهای موجود در سایتهای خاص میسنجیم که کدامیک از این دو نسخه موفقتر عمل کردند و بیشتر موردتوجه مخاطبان بودند.
شرح مراحل برگزاری این آزمون به ۴ قدم تقسیم میشود:
قدم اول: انتخاب صفحه موردنظر
بهطورقطع هر صفحهای از سایت این ارزش را ندارد که ما وقت مازاد و بیشتری را به آنها اختصاص دهیم و سعی کنیم که آنها را بهبود ببخشیم. شاید بهترین گزینه انتخاب دو یا چند تا از پرفروشترین محصولاتمان باشد یا یک یا دو صفحه فرود.
قدم دوم: انتخاب نوع تغییرات
منظور از انتخاب نوع تغییرات این است که تصمیم داریم که کدام دکمهها، عکسها، عناوین مطالب، رنگها و یا اِلِمان های خاص را تغییر دهیم و حدس میزنیم که بازدیدکنندگانمان از چه اجزایی بیشتر استقبال میکنند تا احتمالاً باعث افزایش فروشمان شود. اگر تابهحال این تست را انجام ندادهاید و تازهکار هستید شاید بهتر باشد که از دگرگون کردن عنوانها بر مبنای اصول تبلیغنویسی شروع کنید.
قدم سوم: انتخاب نتیجه
فرض کنیم که مثلاً تغییرات اعمالی شما در مرحله قبلی این بود که عنوان صفحه محصولی را تغییر دادید، حال چه انتظاری از این تغییر باید داشته باشیم؟ آیا انتظار دارید که دکمه خرید را بیشتر بفشارند؟ پس نتیجه موردنظر شما افزایش تعداد کلیکها روی دکمه خرید است و اگر انتظار داریم که یک ویدئو محصول را ببینند پس نتیجه موردنظر شما باقیماندن بازدیدکنندگان در سایت و دیدن ویدئو انتشاریافته شما است.
قدم چهارم: بررسی نتایج و دادههای دست آمده
نکته بسیار مهم این است که وقتی اجزایی را تغییر میدهیم، چه نتیجهای حاصل میشود. بعد از بررسی و نقد نتایج میبینیم که کدام نسخه یا ورژن بهتر و موفقتر عمل کرده است و به این منظور این کار شاید نیاز باشد که چند روز یا حتی چند ماه را صرف کنیم تا این تصمیم بسیار مهم را بگیریم که از کدام نسخه بهینهتر عمل کرده است.
ابزارها و سایتهایی که خدمات آزمون دوبخشی را ارائه میدهند:
برای این کار ابزارها و سرویسهایی حرفهای وجود دارند که کمک میکنند این کارها را راحتتر انجام دهیم.
یکی از معروفترین سایتها در این زمینه سایتهای «Visual Website Optimizer» ، «Optimizely» و «Convert.com» هستند که تماماً پولی هستند اما با استفاده از خدمات تست رایگان میتوان حداقل یک ماه این آزمون را انجام داد.
نحوه کار با سایت Optimizely.com :
مراحل کار با سایت Optimizely.com بهصورت خلاصه بدین شکل است که ابتدا به صفحه این سایت مراجعه میکنیم و در بالای صفحه گزینه Try it free را میزنیم تا به مدت یک ماه عضو رایگان این سایت شویم و از خدمات آن بهره ببریم. بهتر است که در پرکردن فرم عضویتی که در ادامه ظاهر میشود از همان ایمیلی استفاده کنیم که مربوط به دامنه وبسایتمان است.
بعدازاین که عضو سایت شدیم صفحهای ظاهر میشود که میتوانیم یک پروژه نو و جدید را تعریف کنیم که سه گزینه Web ، ios یا android را پشتیبانی میکند.
در ابتدا برای بررسی سایت روی گزینه Web کلیک میکنیم و در ادامه آدرس وبسایتمان را میپرسد که میتوانیم بهجای واردکردن آدرس وبسایتمان آدرس صفحهای را وارد کنیم که میخواهید بهینهسازی کنیم.
در ادامه، با سایت Optimizely یک نسخه دوم از سایتمان را درست میکنیم و بهراحتی با کلیک راست کردن روی هر اِلِمان با استفاده از منوی ظاهر شده و گزینه Edit Element و سپس در زیرمجموعه آن گزینههای مختلف Edit تغییراتی را مثل فونت، رنگ و اندازه نوشته اعمال و ذخیره میکنیم. تا الان در وبسایت حقیقی ما هیچ اتفاقی نیفتاده است و این بهینهسازیها فقط در سایت Optimizly اتفاق افتاده است.
منظور از انتخاب نتیجه این است که ما با این تغییر دنبال چه چیزی هستیم و توقع داریم که چه نتیجهای بگیریم؟ بنابراین روی دکمه راست کلیک میکنیم و گزینه Tracks Click را میزنیم و سپس Create New Click Goal را انتخاب میکنیم تا هدفی را در سایت تعیین کنیم تا مثلاً تعداد کلیکها روی دکمه خاصی در حالت متن قدیم و جدید سنجیده و بررسی شود.
مرحله بعد این است که در قسمت بالای صفحه گزینه Start Experiment را بزنید تا سایت کدی به شما بدهد و شما این یک سطر کد را باید طبق معمول در Heather سایتتان اضافه کنید. اگر با اضافهکردن کد را به Heather سایتتان آشنا نیستید میتوانید از یک برنامهنویس کمک بگیرید. با اضافهکردن این کد به heather سایتتان اتفاق جالبی که در سایتتان میافتد این است که تمام کسانی که وارد این صفحه محصول خاص میشوند، بهصورت تصادفی انتخاب میشوند و حدود نصف این افراد نسخه اصلی و نصف دیگر نسخه بهبودیافته را میبینند. خودتان هم بهمنظور تست کردن با چندین بار Refresh کردن، میبینید که گاهی نسخه اول Load میشود و گاهی نسخه دومی و نتایج تمام این آزمون و خطاها را میتوانید در سایت Optymizly در بخش results ببینید و بعد از مدتی از آن نسخهای استفاده کنید که موفقتر عمل کرده است و سراغ پارامتر دیگری بروید و سعی کنید پارامتر دیگری را از آن صفحه بهینه کنید.
اگر سایت شما با وردپرس درست شده است، میتوانید بهجای استفاده از این سرویسها از پلاگینهای آزمون دوبخشی مثل Simple Page Tester استفاده کنید و یکبار مبلغ عضویت را پرداخت کنید تا امکانات بیشتری به وبسایتتان اضافه شود ولی شاید روی سرعت سایت شما تأثیر بگذارد.
اگر سایت شما صفحات زیادی مثلاً دوازده محصول دارد گزینه بهتر شاید این باشد که یک یا دو محصول پرفروش را انتخاب کنید و فقط روی بهینهسازی آنها تمرکز کنید.
در اینچنین سایتهایی در یک صفحه چندین تغییر ایجاد نکنید زیرا بعداً متوجه نخواهید شد که عامل موفقیت شما نتیجه تغییرات کدام از این موارد بوده است. پس عجول نباشید و فقط یک اِلِمان را تغییر دهید و پس از بررسی هر مورد به سراغ موارد دیگر بروید.
این احتمال وجود دارد که بعد از گذشتن ۲۴ ساعت از تستمان نتایج حاصله بهصورت 100% قابل استناد نباشد و شاید حداقل نیاز باشد که چند هفته صبر و درنگ کنیم تا ببینیم واقعاً کدام نسخه موفقتر عمل میکند و بعد از آن تصمیم بگیریم که کدام یک از نسخهها را دائمی کنیم.
آخرین پیشنهاد این است که هر پس از انجام هر تست دوبخشی تحلیل نتایج را جدی بگیرید تا به نتیجهگیریهایی درست برسید.
دیدگاهتان را بنویسید