همه چیز درباره انکرتکست (Anchor Text) که باید بدانید!

همه چیز درباره انکرتکست (Anchor Text) که باید بدانید!
در این مقاله میخواهیم به این موضوع بپردازیم که انکر تکست چیست و استفاده درست از آن چه کمکی به بهبود رتبه سایت ما در نتایج جستجوی گوگل میکند. در صورتی که شما هم تمایل دارید محتوای سایت خود را بیش از پیش با استانداردهای موتورهای جستجو بهینهسازی کنید و جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل داشته باشید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
انکر تکست دقیقا چیست؟
فرض کنید که در حال مطالعه یک مقاله هستید. این مقاله حدود 1000 کلمه بوده ولی در آن به موضوعات مختلفی اشاره شده است. نویسنده آن مقاله برای اینکه موضوع موردنظر خودش را مختصر و مفید بنویسد و نخواهد هر نکته یا مطلبی را توضیح دهد، تصمیم میگیرد که هر کلمه جدید یا خاص را به یک لینک (صفحه) مرتبط متصل کند.
با این کار زمانی که در طول خواندن مقاله سوالی برای مخاطب به وجود بیاید یا مخاطب بخواهد اطلاعات بیشتری در مورد آن کلمه یا مفهوم کسب کند، روی آن کلمه کلیک میکند تا وارد لینک مربوط به آن کلمه شود. در واقع انکر تکست یا انکرتکست، یک متن است که (احتمالاً با لنگر!) به یک لینک متصل شده است و به همین خاطر وقتی روی انکر تکست کلیک کنید، به صفحه مربوط به آن لینک هدایت میشوید.
در واقع اگر بخواهیم یک تعریف کلی و سرراست از انکرتکست ارائه دهیم، باید بگوییم انکر تکست، هر متنی است که بشود روی آن کلیک کرد و به صفحه دیگری هدایت شد. به عنوان مثال به متن زیر توجه کنید:
در متن بالا دو کلمه «وردپرس» و «سئو» قابل کلیک هستند و وقتی روی آنها کلیک کنیم به صفحه دیگری منتقل میشویم. بنابراین به این دو کلمه انکرتکست یا انکر تکست گفته میشود. برخی از متخصصان به انکرتکست، عنوان لینک هم میگویند؛ چون این متن در واقع نمایانگر موضوع اصلی آن لینک است.
انواع انکر تکست
انکرتکستها انواع مختلفی دارند؛ زیرا از متنهای مختلفی برای اتصال به یک لینک مشخص استفاده میشود. ممکن است بعضی افراد کلمه کلیدی صفحه مربوط به لینک را به عنوان انکرتکست استفاده کنند و برخی دیگر یک جمله را به انکر تکست تبدیل کنند. در ادامه این بخش از مقاله انواع و اقسام انکر تکست را بررسی خواهیم کرد:
1. انکر تکست عمومی - Generic Anchor Text
انکرتکستهای عمومی یا صفر با لینکی که به آنها متصل میشود، هیچ ارتباطی ندارند. این لینکها از نظر سئو هیچ ارزشی به متن شما اضافه نمیکنند؛ زیرا زمانی انکر تکست، محتوای شما را ارزشمند میکند که از کلمه کلیدی صفحه هدف به عنوان انکرتکست استفاده کنید. در ادامه چند مثال برای انکرتکست عمومی یا صفر بیان شده است:
- بیشتر بخوانید
- اینجا کلیک کنید
- ادامه مطلب
- اطلاعات بیشتر
2. انکر تکست URL
این نوع انکر تکست از این جهت عریان است که در آن از لینک صفحه هدف به عنوان انکرتکست استفاده میشود. به عبارت دیگر تولیدکننده محتوا مستقیماً لینک صفحه هدف را در محتوای خود قرار داده و از کاربر میخواهد که روی لینک کلیک کنید. توجه داشته باشید که استفاده از این نوع انکر تکست هیچ کمکی به سئوی سایت و محتوای شما نمیکند. به مثال زیر توجه کنید:
در صورت تمایل به آشنایی 10 نوع CTA؛ کافی است روی https://amoozeshisatis.com/10-types-of-cta-that-marketers-should-know کلیک کنید.
3. کلمه کلیدی اصلی - Exact Match
در صورتی که انکر تکست، دقیقا کلمه کلیدی کانونی صفحه مربوط به لینک باشد، به این انکرتکست، انطباق دقیق گفته میشود. این مدل از لینکسازی برای سئوی سایت ما بسیار مفید و موثر است و میتواند به رتبهبندی سایت ما کمک کند. البته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این نوع انکر تکست میتواند باعث جریمه شدن سایتتان شود. به مثال زیر توجه کنید:
بازاریابی محتوا به ما کمک میکند که فرصتها و پتانسیل موجود در بازار را به خوبی درک کنیم، شناخت خوبی از رقبای خودمان کسب کنیم و ببینیم که آنها برای رفع نیاز مشتریان چه اقداماتی انجام دادهاند.
4. انکر تکست نام تجاری - Branded Anchors
در صورتی که تمایل دارید برندسازی کنید و کاربر را با برند خود آشنا کنید، میتوانید در انکر تکست از نام تجاری یا برند خودتان استفاده کنید. گاهی مواقع هم کسب و کارها از کلمه کلیدی صفحه هدف به علاوه نام برند خود استفاده میکنند. این روش خطری برای سئو ندارد و میتواند مفید باشد. به مثال زیر توجه کنید:
دوره کسب درآمد از فتوشاپ یکی از جامعترین دورهها برای طراحی گرافیک در دنیای دیجیتال است. آکادمی ایساتیس همواره تلاش میکند که فرهنگ کسب و کار اینترنتی را در کشور گسترش دهد تا مردم کشورمان بتوانند لذت آزادی زمانی و کسب ثروت را به صورت توأمان تجربه کنند.
5. انکر تکست تصویر - Image Anchor Text
وقتی کاربر روی یک تصویر کلیک میکند و به صفحه دیگری هدایت میشود، در واقع شما تصویر را به انکر تکست تبدیل کردهاید. در این مواقع باید برای تصویر خود یک متن جایگزین یا اصطلاحاً تگ آلت (Alternate Text) تعیین کنید تا آن لینک به متن جایگزین متصل شود.
در صورتی که مشکلی برای تصاویر موجود در محتوای سایت شما به وجود بیاید و این تصاویر به مخاطب نشان داده نشود، به جای آنها متن جایگزین تصویر یا اصطلاحاً تگ آلت (Alternate Text) به نمایش درمیآید. این متن جایگزین همان انکرتکست یا انکر تکست تصویر است.
6. انکر تکست هم معنی - LSI Anchor Text
در صورتی که از کلمات هممعنی و مترادف با کلمه کلیدی صفحه هدف به عنوان انکرتکست استفاده کنید، در واقع از انکر تکست هممعنی استفاده کردهاید. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی شما «فروش موبایل» باشد، «فروش آنلاین موبایل» و «خرید گوشی» مترادفهای این کلمه کلیدی هستند. این مدل از لینکسازی هم در موفقیت وبسایت شما بسیار تأثیرگذار است و میتواند رتبه شما در نتایج جستجو بهبود ببخشد.
7. انکر تکست انطباق جزئی - Partial Match
این نوع از انکر تکست مربوط به زمانی است که کلمه کلیدی صفحه هدف، بخشی از انکرتکست را شامل شود. به عنوان مثال کلمه کلیدی یک صفحه «تست شخصیت شناسی» باشد و ما از عبارت «انواع تست شخصیت شناسی برای استخدام» به عنوان انکرتکست استفاده کنیم، در واقع از نوع انطباق جزئی کمک گرفتهایم.
8. انکر تکست دم دراز یا طولانی - Long tail Anchor Text
انکرتکست دم دراز از نظر تعریف با نوع انطباق جزئی یکسان است و تنها تفاوتی که با آن دارد این است که طولانیتر است. به عنوان مثال اگر کلمه کلیدی صفحه مقصد ما «تست شخصیت شناسی» باشد و ما از انکرتکست «با 6 نوع تست شخصیت شناسی آشنا شوید» استفاده کنیم، انکرتکست ما از نوع دمدراز یا طولانی خواهد بود.
کلام آخر
در این مقاله از مجموعه آموزش های وردپرس و سئو، ما دربارهی همه چیز درباره انکرتکست که باید بدانید صحبت کردیم. گفتیم که انکر تکست تأثیر بهسزایی روی سئوی سایت دارد و به گوگل نشان میدهد که محتوای یک صفحه در چه زمینهای نوشته شده است. تلاش کنید تا حد امکان انکر تکست خود را با موضوع صفحه هدف مرتبط انتخاب کنید. در صورتی که در صفحات مختلف سایت خود از یک انکرتکست خاص برای اشاره به یک صفحه استفاده کنید، پس از مدتی گوگل آن صفحه را با آن انکرتکست خواهد شناخت.



دیدگاهتان را بنویسید