بازآفرینی اطلاعات: ارزشها، فرصتها و چشماندازهای جدید

بازآفرینی اطلاعات: ارزشها، فرصتها و چشماندازهای جدید
بازآفرینی اطلاعات، مفهومی بسیار مهم در صنعت تولید محتوا است. قبل از آنکه به تعریف بازآفرینی اطلاعات بپردازیم بهتر است با چهار گروه از یادگیرندگان آشنا شویم!
دستهبندی افراد در یادگیری
1. خواننده: این گروه بیشتر دوست دارند کتاب و متن بخوانند. اگر فقط به آموزش حضوری میپردازید این گروه را از دست خواهید داد. کتاب، کتاب الکترونیکی و مقالات سایت شما برای این گروه جذاب است.
2. شنونده: این دسته دوست دارند سیدیهای آموزشی گوش کنند. شاید این افراد را نتوانید قانع کنید که کتابهای شما را بخوانند. محصولات صوتی برای این گروه جذابیت خاصی دارد. آنها دوست دارند هنگام انجام کارهای دیگر به آموزشهای صوتی گوش کنند.
3. بیننده: برای این افراد شنیدن و خواندن کافی نیست. آنها بیشتر به ویدیو، فیلمهای آموزشی و وبینار علاقه دارند. وبینار سمیناری است که از طریق وب برگزار میشود. در فصل دوم درباره وبینار و روش برگزاری آن صحبت کردیم.
4. عملکننده: این گروه ترجیح میدهند با تعامل و ایجاد ارتباط با دیگران به یادگیری بپردازند. پس بیشتر دوست دارند در کلاسهای حضوری و همایشها شرکت کنند یا در جلسات مشاوره حاضر شوند.
البته شاید فکر کنید خودتان را نمیتوانید دقیقا در یکی از این چهار گروه قرار دهید، چون هم گاهی کتاب میخوانید و هم کتاب صوتی گوش میدهید. خیلیها دقیقا همینطور هستند. موضوع آن است که احتمالا یکی از این چهار مورد را بیشتر ترجیح میدهید و حس بهتری نسبت به آن روش یادگیری دارید. پس اگر برای این چهار گروه، آموزشهای مناسبی نداشته باشید بخشی از مخاطبان را از دست خواهید داد.
بازآفرینی اطلاعات چیست؟
بازآفرینی اطلاعات یک فرایند استراتژیک است که در آن اطلاعات موجود با استفاده از تکنولوژی و روشهای مناسب، بازدید، بازسازی و نوآوری میشوند. در واقع، بازآفرینی اطلاعات به معنای تحلیل مجدد و بهبود کیفیت اطلاعات موجود، شناسایی نقاط ضعف و بهبود مسیرهای انتقال اطلاعات میباشد.
هدف اصلی بازآفرینی اطلاعات، تبدیل دادهها به اطلاعات قابل استفاده و قابل اطمینان است که در نهایت منجر به تصمیمگیریهای بهتر و ارتقای عملکرد برای سازمان میشود. این فرایند شامل مراحل مختلفی مانند تجزیه و تحلیل دادهها، تمیز کردن اطلاعات، ادغام اطلاعات از منابع مختلف و استخراج دانش جدید از اطلاعات است.
بازآفرینی اطلاعات میتواند در بسیاری از صنایع و قطاعها اهمیت زیادی داشته باشد. برای مثال، در صنعت بانکداری، بازآفرینی اطلاعات میتواند به ارتقای امنیت، کاهش خطرات مالی و بهبود خدمات به مشتریان کمک کند. در حوزه بازاریابی، بازآفرینی اطلاعات ممکن است به شناسایی الگوها و روندهای بازار و افزایش قدرت پیشبینی کمک کند.
در کل، بازآفرینی اطلاعات نقش مهمی در بهبود استفاده از اطلاعات موجود و ایجاد ارزش افزوده برای سازمانها دارد. با استفاده از فناوریهای پیشرفته و ابزارهای تحلیل داده، این فرایند میتواند به بهبود عملکرد و افزایش رقابتپذیری سازمانها کمک کند.
سه روش بازآفرینی اطلاعات
1. تغییر فرمت
تغییر فرمت محتوا، یکی از ترفندهای مهم مدرس است. یک مدرس تیز بین میداند همه به خواندن کتاب علاقه ندارند. پس نسخه صوتی کتاب خود را هم تولید میکند. همچنین میداند همه دوست ندارند ویدیوی آموزشی ببینند. پس شاید نسخه صوتی آموزش خود را هم تولید کند.
با تغییر فرمت، گروه بیشتری از یادگیرندگان را به مطالب آموزشی خود علاقهمند میسازیم.
2. تغییر عمق
حالت دیگر بازآفرینی اطلاعات آن است که بدون تغییر فرمت، عمق مطلب را تغییر دهیم.
فرض کنید یک آموزش ویدیویی یکساعته تولید کردهاید. میتوانید بخشهای مهم و کلیدی ویدیو را انتخاب کرده، آن قسمتها را جدا کنید و در کنار هم قرار بدهید. در این حالت شاید یک ویدیوی 10 دقیقهای درست کنید که تمام نکات کلیدی فیلم اصلی را در خود دارد. سپس میتوانید این فیلم را بهعنوان هدیه در کنار محصول اصلی خود قرار دهید.
آیا همیشه باید عمق را کاهش دهیم؟ خیر.
گاهی میتوان عمق مطلب را افزایش داد. اگر کارگاهی آموزشی برگزار کردهاید و از آن فیلمبرداری کردهاید، اکنون شاید بتوانید در کنار فیلم کارگاه، چند فیلم کوتاه جداگانه ضبط کنید که مطالب کارگاه را با مثالهای بیشتری بیان میکند. در این حالت عمق محتوا را بیشتر کردهاید.
3. تغییر فرمت و عمق
یک حالت دیگر که مدرسان دنیا از آن زیاد استفاده میکنند تغییر همزمان فرمت و عمق محتوا است؛ مثلا یک کتاب 211 صفحهای نوشتهایم. اگر یک آموزش صوتی یکساعته درست کنیم که نکات مهم کتاب در آن گفته شده است، در این حالت عمق و فرمت را تغییر دادهایم. بد نیست بدانید اگر کل یک کتاب 211 صفحهای را به صوت تبدیل کنیم، زمان آن چیزی حدود 3 تا 5 ساعت خواهد شد.



دیدگاهتان را بنویسید