9 تکنیک برای نوشتن یک رپورتاژ خوب

9 تکنیک برای نوشتن یک رپورتاژ خوب
این روزها دانش سئو بیش از پیش در حال رشد است و در بین افراد حرفهای این حوزه نظرات مختلفی مطرح میشود اما شاید تمامی کارشناسان سئو بر سر یک موضوع هم نظر باشند و آن این است که گوگل بیش از پیش به سئو خارجی توجه میکند. یکی از روشهای پرکاربرد و به نوعی کلاه سفید در سئو رپورتاژ آگهی است.
رپورتاژ آگهی یکی از بهترین روشهای لینک سازی خارجی برای یک سایت است و ارزش آن برای یک سایت همیشگی است و ارزش دادن به محتوای آن بسیار مهم است. حال در اینجا میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که چرا رپورتاژ نویسی خوب تا این اندازه مهم است.
هدف از نوشتن رپورتاژ چیست؟
اگر قرار است رپورتاژ آگهی به منظور برندسازی منتشر شود باید این نکته را نظر داشته باشیم محتوای خود را با نام برند خود سئو کرده و از نام برند درون محتوا به صفحهی اصلی خود لینک دهیم و اگر قرار است رتبه برخی صفحات یا محصولات خود را بالا ببریم تا بهتر در گوگل دیده شویم پس باید دربارهی همان محصول و مقاله محتوا تولید کنیم. سپس با انکر تکستهای مرتبط و هدف گذاری شده به صفحهی مورد نظر خود لینک میدهیم.
ویژگیهای یک رپورتاژ خوب
یک رپورتاژ خوب باید مانند یک مقاله مفید نوشته شود به گونهای که محتوای کاربردی و آموزشی باشد تا بتواند مخاطب را به خود جذب کند. رپورتاژ آگهی در قالبهای مختلفی مانند: رپورتاژ آگهی تصویری، رپورتاژ آگهی در نشریات و روزنامه ها و رپورتاژ آگهی خبری که در وبسایتها منتشر میشود.
هر یک از اینها کارکردهای مشابه و تبلیغاتی دارند اما امروزه یکی از تاثیر گذارترین روشهای تبلیغاتی در رپورتاژ آگهی، انتشار محتوای کاربردی در رسانههای مرتبط به حوزه کاری یا سایتها خبری میباشد. به این صورت که محتوای کاربردی برای مخاطب خود تولید کنیم سپس به صورت نامحسوس خدمات خود را تبلیغ کنیم. برای درک بیشتر این موضوع در ادامه چند نکته مهم برای رپورتاژ نویسی خوب را به شما معرفی میکنیم:
1- یک محتوای کامل بنویسید
میزان محتوای رپوتاژ باید به گونهای باشد که موضوع را به صورت کامل و واضح بیان کند و همچنین محتوا به گونهای باشد که بتوان تمامی اصول سئو on page را روی آن اجرا کرد. به این منظور حداقل محتوای مناسب برای نوشتن رپورتاژ آگهی خوب باید 1200 الی 3000 کلمه باشد تا مانند یک مقاله هم برای مخاطب کاربردی و مفید باشد و هم بتواند به تنهایی در گوگل رتبه بگیرد (حتی برای چند روز).
2- مخاطب هدف خود را مشخص کنید
نه تنها در رپورتاژ آگهی بلکه در اصول اولیه هر کسب و کاری، شناخت صحیح مخاطبان هدف (پرسونا) جزو واجبات است به گونهای که تشخیص دهیم آنها چه فکری میکنند؟ چه نیازهایی دارند؟ شامل چه گروههای سنی هستند؟ و به چه موضوعاتی علاقه دارند؟ این کار باعث میشود تا بدانیم برای محتوای خود از چه واژههایی باید استفاده کنیم و لحن مقاله ما چگونه باید باشد تا مخاطبین هدف را به سایت خود جذب کنیم.
3- رپورتاژ آگهی خود را داستانی بنویسید
یکی از روشهای مرسوم و قدیمی که همیشه باعث به خاطر ماندن یک موضوع در ذهن ما میشود داستانی بودن محتوای آن موضوع است. داستانی نوشتن رپورتاژ آگهی باعث جذابتر شدن محتوا میشود تا خواننده با شوق بیشتری ادامه محتوا را مطالعه کند و همچنین باعث به خاطر سپردن موضوع محتوا و خدمات ما میشود. برای داستان نویسی در قدم اول باید راحت و خودمانی بنویسیم و مخاطب را دوست خود قرار دهیم همچنین از مثال، نقل قول و جملات طنز پرداز استفاده کنیم.
4- از تیترهای جذاب استفاده کنید
تیتر یا عنوان یکی از قلابهای اصلی برای جذب مخاطب است. تیتر ما باید تا حدی جذاب و خلاق باشد که مخاطب را وادار به کلیک کردن بر روی رپورتاژ آگهی کند.
برای نوشتن یک تیتر جذاب باید به چند نکته توجه کنیم: حتما در تیتر موضوع اصلی رپورتاژ آگهی را بیان کنیم و بگوییم که قرار است به مخاطب خود چه بگوییم. تیتر را به روشی بنویسیم که در مخاطب خود حس نیاز ایجاد شود به گونهای که احساس کند اگر این محتوا را مطالعه نکند چیز بزرگی را از دست داده است. در محتوا کمی ابهام ایجاد کنیم تا مخاطب کنجکاو شود و بر روی رپورتاژ آگهی ما کلیک کند.
5- در رپورتاژ خود CTA قرار دهید
یکی از اهداف اصلی در رپورتاژ نویسی دعوت به انجام عمل است. ما در محتوای رپورتاژ آگهی خود تلاش میکنیم مخاطبان هدف خود را جذب کنیم و سپس از آنها بخواهیم تا برای ما کاری انجام دهند برای مثال از مخاطبان هدف خود میخوایم برای مطالعه بیشتر مطالب یا بازدید از صفحهی محصولات به سایت ما سر بزنند و همچنین سعی میکنیم کاربر را ترغیب به خرید محصولات کنیم.
6- تصویر محور و آموزشی بنویسید
در نوشتن رپورتاژ آگهی همیشه به یاد داشته باشیم محتوای کاربردی و مفید به مخاطبان خود ارائه کنیم و همیشه سعی کنیم دربارهی دغدغهها و مشکلات مخاطبان صحبت کنیم و از کلیگویی دربارهی محصول یا کسبوکار اجتناب کنیم. محتوای خود را با تصویر و ویدیو خواناتر کنیم، استفاده از تصویر اختصاصی با کیفیت و یونیک هم باعث جذابتر شدن نوشته رپورتاژ ما میشود و هم در سئو محتوا بسیار تاثیرگذار است.
7- از تحقیق کلمات کلیدی غافل نشوید
یکی از مراحل مهم در رپورتاژ نویسی تحقیق کلمه کلیدی است. اول باید بدانیم درباره چه چیزی قرار است بنویسیم و در چه کلماتی قرار است رپورتاژ را بهبود دهیم. برای این کار نیاز است کلمات کلیدی خود را به کمک ابزارهای مانند کیبورد تولز و دیگر روشها پیدا کرده سپس بعد از تشخیص کلمه کلیدی صحیح، لیستی از مترادفهای آن تهیه کنیم و بعد شروع به نوشتن کنیم.
یکی از روش های تحقیق کلیدی استفاده از نتایج مشابه (Related searches) است که بیشترین موضوعات سرچ شده را نمایش میدهد.
8- یک محتوای بهینه سازی شده یا سئو محور بنویسید
در رپورتاژ نویسی باید به این موضوع اشاره کرد که محتوا را اول برای مخاطب بنویسیم بعد برای گوگل. رپورتاژ به گونهای باید نوشته شود که رباطهای موتور جستجو متوجه موضوع مقاله و اهمیت کلمات کلیدی شوند تا محتوای ما بتوانید در گوگل جایگاه بهتری بگیرد.
یکی از نکات سئو محور استفاده از تگهای عنوان H1،H2 و H3 است که از اهمیت زیادی بر خوردار میباشد. بهتر است در این تگ عنوانها از کلمات کلیدی و مترادفهای آن استفاده شود تا گوگل راحتتر موضوع محتوا را تشخیص دهد. استفاده از تصاویر و ویدیو نیز در سئو محور بودن محتوا بسیار اهمیت دارد.
9- از محتوای بصری حتما استفاده کنید
در رپورتاژ نویسی برای فهم بیشتر مطلب و خوانایی بهتر رپورتاژ میتوان از تصاویر بخصوص از اینفوگرافیها استفاده کرد چرا که تصویر به فهم بیشتر موضوع بسیار کمک میکند همچنین باعث میشود محتوا جذابتر به نظر برسد. ویدیو نیز تاثیر زیادی در بهینه سازی محتوای رپورتاژ دارد به گونه ای که باعث میشود میزان ماندگاری کاربر در صفحهی رپورتاژ ما بیشتر شود.
چقدر این پست برای شما مفید بود؟
میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
دیدگاهتان را بنویسید