آیا اینستاگرام حس بدی به شما میدهد؟ 7 نکته برای مقابله با آن
آیا اینستاگرام حس بدی به شما میدهد؟ 7 نکته برای مقابله با آن
به احتمال زیاد این احساسات را تجربه کردهاید: وارد اینستاگرام میشوید، پست و استوریهای افراد مختلف را یکی پس از دیگری میبینید و احساس میکنید چقدر ظاهر و زندگی شما در مقایسه با آنها تاسفبار است!
اما اینستاگرام برای ایجاد حس بد در شما طراحی نشده است. یا برای این طراحی نشده که به شما نشان دهد زندگی دیگران در مقایسه با شما چقدر عالی است. اینستاگرام یک شبکه اجتماعی است که به شما کمک میکند با افرادی که دوست دارید و تحسین میکنید در ارتباط باشید.
متاسفانه، برخی از چیزهایی که در اینستاگرام میبینید میتوانند احساس بدی در شما ایجاد کنند و ممکن است احساسات متفاوتی در مورد آنچه میبینید داشته باشید. راههایی وجود دارد که میتوانید استفاده از اینستاگرام را مختصرتر کنید و فقط آنچه که میخواهید را ببینید. در ادامه میبینید چگونه..
۱- در مورد افرادی که دنبال میکنید وسواس به خرج دهید
نمیگویم ایرادی دارد که ۶۰۰ اکانت اینستاگرام را فالو کنید، اما واقعا چقدر از آنها مفید هستند و وقت شما را هدر نمیدهند؟ باید بدانید که سلیقه و علایق شما به مرور تغییر میکنند، پس مهم است که هر از گاهی نگاهی به آنچه دنبال میکنید بیندازید تا ببینید آیا هنوز هم به درد بخور هستند یا نه.
مثلا دیدن تبلیغات، توصیهها و اینفلوئنسرهایی که دائما در سفر هستند ممکن است احساس بدی در شما ایجاد کند، به خصوص اگر مشتاق سفر رفتن هستید اما میدانید که در حال حاضر نمیتوانید. پس همین حالا به صفحهی اینستاگرام خود بروید و یک نیمچه خانه تکانی انجام دهید! هر محتوایی که با سبک زندگی و رفاه شما سازگاری ندارد و احساس خوبی در شما ایجاد نمیکند را پاک کنید.
۲- اکانتهایی که به شما تصویر منفی از خودتان میدهند را دنبال نکنید
همین که اینستاگرام را باز میکنیم با حجم زیادی از سلفیها روبهرو میشویم. متاسفانه گاهی اوقات این سلفیها میتوانند برای عزت نفس شما مضرر باشند؛ به خصوص اگر احساس خوبی نسبت به خودتان نداشته باشید. دنبال کردن اکانتهایی که روی خوش زندگی را نشان میدهند وسوسهانگیز است، اما مهم است که بدانید هر آنچه در اینستاگرام میبینید واقعی نیست. اگر به هر دلیلی یک اکانت باعث میشود احساس ضعف کنید و بر خلق و خوی شما تاثیر میگذارد، شاید وقت آن رسیده که آن را برای چیزهای مثبتتر کنار بگذارید.
۳- در روزهای بد خود از اینستاگرام دوری کنید
اینستاگرام یک برنامهی عالی برای زمانیست که احساس بیحوصلگی یا تنهایی میکنید. اما اگر روز بدی را میگذرانید و دست بر قضا دوستانتان را در مهمانیای که به آن دعوت نشدهاید ببینید، اوضاع قمر در عقرب میشود!
پس اگر روز بدی را سپری میکنید، به جای گشت و گذار در اینستاگرام کارهای مفید دیگری را در تلفن خود امتحان کنید. ممکن است چیزی را پیدا کنید که ارزش یادگیری داشته باشد یا غرق یک کتاب دیجیتالی خوب شوید.
۴- هشتگها را بلاک، میوت یا آنفالو کنید
اگر هشتگهایی وجود دارند که دنبال کردن آنها باعث میشود احساس ناراحتی و ناامیدی کنید، بلاک، آنفالو یا میوت کردن آنها میتواند راه چاره باشد.
تنها کاری که باید انجام دهید این است:
- به Profile اینستاگرام خود بروید.
- Following را انتخاب کنید.
- روی Hashtags, Creators, and Businesses کلیک کنید.
- هشتگی را که دیگر برایتان مهم نیست انتخاب و روی آن کلیک کنید.
- حالا به صفحهی آن هدایت میشوید که در آن میتوانید سه نقطه را در گوشه سمت راست بالا انتخاب کنید.
- و در آخر کاری را که میخواهید با هشتگ انجام دهید انتخاب کنید.
میتوانید این کار را برای هر تعداد هشتگ که میخواهید انجام دهید تا مطمئن شوید آنچه در اینستاگرام میبینید همان چیزیست که واقعا دوست دارید.
۵- به تبلیغاتی که میبینید واکنش نشان دهید
ممکن است کار عجیبی به نظر برسد اما کامنت گذاشتن، بلاک کردن یا مخفی کردن تبلیغاتی که در اینستاگرام میبینید، تجربه شما را شخصی میکند. اینستاگرام پر از تبلیغاتیست که برخی از آنها مربوط به شما هستند و برخی دیگر نه. تبلیغات اینستاگرام توسط یک الگوریتم تعیین میشوند و طوری طراحی شده است تا مواردی که ممکن است دوست داشته باشید را پیشنهاد دهد. به عنوان مثال، اگر بعد از اینکه صبح را صرف جستوجوی فرش در اینترنت کردید، پیشنهادی برای فرش جدید دریافت کردید، عالی است (اگر از این پیشنهاد راضی هستید).
اما داستان به همین جا ختم نمیشود. احتمالا تبلیغات آزاردهنده یا تکراری و همچنین تبلیغاتی که باعث میشوند دربارهی خودتان فکر منفی کنید را هم میبینید (مانند تبلیغات کاهش وزن و رژیم). راهی که میتوانید تبلیغات باب میلتان را ببینید این است که در تعامل با آنها باشید. اگر چیزی را که میبینید دوست دارید و آزارتان نمیدهد، به سادگی آن را «لایک» کنید یا دربارهی آن نظر دهید.
اگر آن را دوست ندارید، آن را از فید خبری خود پنهان کنید. اگر میخواهید یک قدم جلوتر بروید و ببینید چرا یک تبلیغ را میبینید، میتوانید روی «Why you’re seeing this ad» کلیک کنید تا اطلاعاتی را که در گذشته با آنها در ارتباط بودهاید را به تفکیک ببینید. هاید کردن یک تبلیغ حتی ممکن است شما را از سردرد دیدن مکرر چیزی نجات دهد.
۶- موضوعات تبلیغاتی خود را تنظیم کنید
اینکه با تبلیغاتی که دوست دارید تعامل داشته باشید یا آنها را محدود و میوت کنید آسان است، اما ممکن است بازهم سر و کلهی تبلیغاتی که دوست ندارید پیدا شود. خوشبختانه، میتوانید موضوعات تبلیغاتی که میخواهید ببینید را تنظیم و محتوایی که نمیخواهید ببینید را محدود کنید.
تنها کاری که باید انجام دهید این است:
- به پروفایل اینستاگرام خود بروید.
- به بالا سمت راست بروید (سه خط عمودی).
- Settings را انتخاب کنید.
- Ad Topics را انتخاب کنید.
- کاری را که میخواهید با موضوعات تبلیغاتی که در آنجا میبینید انجام دهید، انتخاب کنید.
صرف کمی زمان برای انجام تنظیمات تبلیغات به شما کمک میکند از زمان خود در اینستاگرام بهترین استفاده را ببرید و در آینده نسبت به آنچه در فید خبری خود میبینید احساس خوبی داشته باشید.
۷- Sensitive Content Control را تنظیم کنید
احتمالا برایتان پیش آمده که در حین پیمایش در اینستاگرام، با محتوای حساس یا ناراحتکننده مواجه شده باشید. خیلی خوب است که مدتی از سوشال مدیا فاصله بگیرید، اما راههای دیگری هم وجود دارد تا محتوایی که میبینید را کنترل کنید و یک تجربهی مثبت داشته باشید. به جای اینکه کاملا از اینستاگرام خارج شوید، میتوانید sensitive content control را طوری تنظیم کنید که مناسب شما باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است:
- به پروفایل خود بروید.
- به بالا سمت راست بروید (سه خط عمودی).
- Settings را انتخاب کنید.
- به قسمت Sensitive Content Control بروید.
- از بین گزینهها انتخاب کنید.
اگر گاهی اوقات اینستاگرام حال شما را بد میکند، لازم نیست از آن فرار کنید. اگرچه ایدهی خوبیست که هر از گاهی از رسانههای اجتماعی فاصله بگیرید، اما مهم است که بدانید کنترل اکانت اینستاگرام شما در اختیار خودتان است. شما همیشه میتوانید تصمیم بگیرید که چه مقدار محتوا دریافت کنید، به چه چیزی نگاه کنید و چگونه میخواهید وقت خود را در این پلتفرم بگذرانید.