راهکاری مناسب برای سازماندهی زندگی
روشی ساده برای سازماندهی زندگی
ما انسانها با رعایت یک سری عادات آسان و کوچک میتوانیم زندگی خودمان را بسیار زیباتر و دلنشینتر کنیم و آنچه را که باید انجام دهیم را خیلی خیلی واضحتر ببنیم.
اگر برای خواندن این مقاله کلیک کردید احتمالا بهدنبال راهی برای سازماندهی زندگی خودتان هستید.
قرار نیست زندگیتان آش شله قلمکار شود، اگر فقط چند تمرین ساده را در زندگی خود انجام دهید قطعا به یک نظم درونی و بیرونی باورنکردنی میرسید.
مراحل سازماندهی زندگی را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
طوفان فکری
برای داشتن یک زندگی خوب اول باید آن را سازماندهی کنیم. برای سازماندهی هم خب اولین کار نوشتن است! تا زمانی که ننویسید و ندانید کارهایتان چیست، نمیتوانید برای آنها برنامهای بریزید. باور کنید که هیچ چیزی بین خودتان و آنچه در سرتان میگذرد با نوشتن یا کشیدن آن آرام نمیگیرد.
با پیشرفت تکنولوژی خیلی از افراد با نرمافزارهای مختلف برنامهریزیهایشان را انجام میدهند، خیلیهای دیگر با استفاده از ژورنال جلو میروند، اما هیچ قدرتی به اندازه قلم و کاغذ به ایدههای ما نزدیک نیست.
اینکه میگوییم قلم و کاغذ چیز دیگریست یعنی چی؟ وقتی شما ایدههایتان را روی تلفن یا رایانه خود سازماندهی میکنید، فقط دو کلیک از حواسپرتی فاصله دارید، اگر ایده درخشانی داشتید و برای نوشتن آن به سراغ تلفنتان رفتید و درنهایت با یک اعلان حواستان پرت شد، مقصر ماجرا چه کسی میشود؟
نیازی به عذاب وجدان نیست، شاید از این دیدگاه به ماجرا نگاه نکرده بودید، شاید وقت کافی برای نوشتن بهصورت سنتی نداشتید و هزارانهزار دلیل دیگر.
طبیعیست که شما در مورد آینده خودتان احساس روشنی نداشته باشید، زیرا در زندگی ما دائما اتفاقات غیرمنتظره درحال وقوع است و خب درست است اگر آشفته و ناموزون برخورد کنید!
هروقت چنین احساساتی را پیدا کردید، بروید گوشه دنجی پیدا کنید و بعد از پخش کردن یک موزیک آرامش بخش در یک محیطی آرام ، دوباره شروع به ترسیم و بازنویسی برنامهها و ایدههایتان کنید. هر بار که این روال تکرار میشود با واقع بینی بیشتری زندگی خود را میبینید.
الویتبندی
ما انسانیم و متاسفانه دو منبع محدود زمان و تجربه را داریم، درواقع ایده پشت الویتبندی هم همین است.
بهترین کار بعدی استفاده حداکثری از این منابع میباشد؛ مخصوصا زمان. این را بخاطر داشته باشید که:« چیزی که بیشتر از خود سیستم مهم میباشد، الویتبندی آن است، درواقع تمایزی وجود دارد بین آنچه باید انجام شود و آنچه لزوما نیازی به انجام ندارد.»
این مرحله بسیار مهم است و نباید نسبت به آن بی تفاوت باشیم؛ چراکه با الویتبندی بهتر تشخیص میدهیم کدام کار مهم است و سطح فوریت آن به چه صورت میباشد، از طرفی هم دچار دغدغه و گمراهی نمیشویم. شما حتما این روش را امتحان کنید و یک سازماندهی اساسی به زندگیتان هدیه دهید تا از این ناهماهنگیها خلاص شوید.
ماتریس آیزنهاور – اولویتبندی کار ها
جدول زمانبندی
بازه زمانی 90 یا 120 روزه کاملا قابل کنترله و برای کار کردن مناسب است؛ چونکه این بازه زمانی نه طولانیست و نه کوتاه. ولی پیشنهاد ما برنامه ریزی برای 90 روز است، درواقع ۹۰ روز یک ربع سال میباشد و رسیدگی به آن خیلی سخت نیست و میتوانید بهخوبی پیشرفتتان را بررسی و کنترل کنید.
حالا بیایید با هم تمرکز کنیم و حواسمان را روی ۳ ماهه ناقابل بگذاریم. کاری که انجام میدهیم این است که تعدادی از یادداشتها و نوشتههای دیوانهکننده و آشفتگیهای درونشان که در مرحله اول انجام دادیم را با درک عمیقتری انتخاب کنیم؛ به آنها براساس فوریتشان الویت دهیم و سپس روی یک جدول زمانی دستساز رونویسیشان کنیم.
نکتهای که برای شما شور و اشتیاق ایجاد کند رنگبندی است. شما میتوانید کارهایتان را با کدگذاری رنگی جدا کرده و یا براساس سلایق خودتان تصمیمگیری کنید، در هرحال برنامه و سازماندهی زندگی شماست و صاحب اختیارید.
پیشنهاد ایساتیس به شما
1. برنامه هایتان را 3 بار در طول روز چک کنید،مدیریت زمان و داشتن برنامه روزانه برای عملکرد بهتر ، به شما کمک خواهد کرد.اجازه دهید تا برنامه داشتن و برنامه ریزی همانند عادت در زندگی شما ایجاد شود.
2. در برنامه روزانه ای که برای خود تهیه کرده اید بهتر است زمان های آزادی را هم مد نظر بگیرید و یا گاهی هم نیاز است که برخی از فعالیت ها را به عهده دیگر اعضای خانواده قرار دهید ، زیرا انجام بیشتر فعالیت ها و بر عهده گرفتن اغلب مسئولیت ها باعث میشود تا شما به همه کارها به صورت درست نرسید.
3. گاهی داروها و شرایط زندگی باعث میشوند تا برخی مسائل را از یاد ببریم در این خصوص می توانید از یادیارهای الکترونیکی مانند موبایل استفاده کنید.
4. داشتن ورزش روزانه و موقعیت هایی برای داشتن جسم و روح تازه به شما کمک خواهد کرد.