روانشناسی رنگ چیست و چه اهمیتی در طراحی یا کسب و کار دارد؟
روانشناسی رنگ (Color Psychology) چیست؟
روانشناسی رنگ در واقع بررسی رنگها و تأثیر آنها بر ذهن و رفتار انسان است. رنگها ویژگی دارند که میتوانند انسانها را تحت تأثیر خود قرار دهند. رنگها به قدری انرژی دارند که میتوانند در تسکین بعضی از دردها مؤثر باشند. البته توجه داشته باشید که تأثیر رنگها بسته به جنسیت، سن و فرهنگ افراد متفاوت است. رنگی که روی یک آقای جوان تأثیر مثبت دارد ممکن است برای یک بانوی مسن هیچ تأثیری نداشته باشد.
روانشناسی رنگ آنچنان اهمیت دارد که توانسته در علوم مختلفی از جمله پزشکی، بازاریابی و برندسازی راه پیدا کند. یکی از مسائلی که روانشناسی رنگ را مهم میکند، طراحی لوگو و وبسایت است. بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که رنگی که در لوگو یا وبسایت یک کسب و کار به کار میرود، با شخصیت آن کسب و کار مطابقت و سازگاری دارد.
چرا روانشناسی رنگ بسیار مهم است؟
رنگ به قدری قدرت دارد که میتواند انسان را تحت تأثیر قرار دهد، به حدی که او را به خرید ترغیب کند. بد نیست بدانید که برخی از کسب و کارها فقط از روانشناسی رنگ برای جذب مشتری استفاده میکنند. در ادامه این مقاله از آموزش ایساتیس به دلایل اهمیت روانشناسی رنگ اشاره کردیم:
1. با رنگ، مشتری را جذب برند خود کنید
نگاه کردن افراد به رنگها باعث میشود که آن رنگ روی ذهن آنها تأثیر بگذارد و احساسی خاص را در آنها به وجود آورد. به همین خاطر اگر یک برند میخواهد مشتریان خود را به خرید ترغیب کند، میتواند این کار را از طریق رنگها انجام دهد.
2. رنگ بیانگر هویت برند شماست
رنگ میتواند بیانگر هویت برند ما باشد. یک کسب و کار میتواند با ترکیب رنگی که در لوگوی خودش به کار میبرد، به مخاطب نشان دهد که در کدام حوزه فعالیت دارد. به عنوان مثال بهتر است برندهای خوراکی از رنگ قرمز در محصولات، بستهبندی و لوگوی خودشان استفاده کنند؛ زیرا رنگ قرمز این توانایی و قابلیت را دارد که اشتهای مخاطب را زیاد کند.
3. هر رنگ میتواند حاوی یک پیام را برای مخاطب باشد
یک برند علاوه بر اینکه میتواند از طریق رنگها به مخاطب بگوید که در چه حوزهای فعالیت دارد، میتواند پیام خودش را از طریق آن رنگ به مخاطب منتقل کند. به عنوان مثال رنگ سفید، نماد و نشانه تازگی و نو بودن است که میتواند سادگی، تمیزی، شفافیت و کمال را به برند شما ببخشد.
4. با کمک رنگ، برند خود را خاص جلوه بدید
یک برند علاوه بر اینکه میتواند از طریق رنگها به مخاطب بگوید که در چه حوزهای فعالیت دارد، میتواند پیام خودش را از طریق آن رنگ به مخاطب منتقل کند. به عنوان مثال رنگ سفید، نماد و نشانه تازگی و نو بودن است که میتواند سادگی، تمیزی، شفافیت و کمال را به برند شما ببخشد.
یک دستهبندی کلی در روانشناسی رنگ
رنگها به طور کلی به دو دسته سرد و گرم تقسیمبندی میشوند. رنگهایی که در طیف آبی قرار میگیرند، به عنوان رنگهای سرد شناخته میشوند. در نقطه مقابل رنگهای گرم رنگهای هستند که در طیف قرمز باشند. به عنوان مثال رنگ آبی، بنفش و سبز که در طیف رنگ آبی هستند، رنگهای سرد و رنگهای قرمز، نارنجی و زرد که در طیف رنگ قرمز هستند، رنگهای گرم به حساب میآیند.
به طور کلی متخصصان توصیه میکنند که برای ایجاد یک محیط سرد کمی آبی به ترکیب رنگی خود اضافه کنید و در صورتی که میخواهید یک محیط گرم به وجود بیاورید، مقداری رنگ قرمز به ترکیب خود اضافه کنید. نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه کرد این است که رنگهای سرد همیشه در پسزمینه قرار میگیرند و هر چیزی که میخواهید به چشم مخاطب بیاید و مورد توجه او قرار گیرد باید رنگ گرم داشته باشد.
روانشناسی رنگ در کسب و کار، بازاریابی و برندسازی
تا به اینجای کار در مورد کلیات روانشناسی رنگ صحبت کردیم. در این بخش از مقاله قصد داریم به کاربرد روانشناسی رنگ در کسب و کار، بازاریابی و برندسازی بپردازیم. به عنوان مثال هنگامی که میخواهید سایت خود را طراحی کنید، باید یک ترکیب رنگی برای آن در نظر بگیرید. در صورتی که این ترکیب رنگی درست باشد میتواند فروش شما را به طرز چشمگیری بهبود ببخشد.
- اگر جز کسانی هستید که به اهمیت رنگ در طراحی و زیبایی کسب و کار خود اهمیت میدهید پیشنهاد میکنیم مقاله ویژگی رنگ های مختلف در طراحی و تاثیر آنها بر افراد را حتما مطالعه کنید.